Publicerad den Lämna en kommentar

Kusinpresent

Mina barn  fick en liten ny kusin i juni och igår fick vi äntligen träffa den lilla nya. Jag hade sytt ett lapptäcke och lite handdukar och tvättlappar till henne. Både handdukarna och tvättlapparna är från det blå-gula varuhuset och pyntade med tygbitar från samma tygkollektion som täcket syddes med.

Vi gick igenom många tvättlappar om dagen när våra barn var små så det behövs ju alltid och den eviga handduken på axeln kan ju vara både snygg för den som bär den och lite mjukare att vila kinden på för den som sover där. Frotté kan bli lite rivigt efter ett par tvättar och tygrutorna som jag sytt på blir bara mjukare med varje tvätt och får bättre uppsugningsförmåga så – bara fördelar.

Till täcket använde jag en beskrivning från Missouri Star Quilt Company. Vindsnurrorna ser kanske avancerade ut men de gick fort att göra och är enklare än man tror. Jag gjorde tolv snurror och sydde sedan ihop dem med mellanremsor och minimala hörnstenar.

Kantremsan sydde jag på med maskin och vaddstickningen blev en stor spiral som av en händelse placerades lite off-center, men det blev ganska ok i alla fall. Jag var sugen på att prova lite frihandskviltning men kände mig inte riktigt redo att göra det på ett täcke som skulle ges bort. Jag får öva lite mer först.

Baksidan är ett påslakan från samma blå-gula varuhus som jag sprättat isär. Storebrors täcke hade samma tyg på baksidan. Vadden i mellan är i ren bomull och ganska tunn. Efter en tvätt får den ett ganska mjukt fall men är ändå varm och skön.

På baksidan sydde jag också fast en liten broderad lapp med kusinens namn och födelsedatum. Jag är inte så hemma på stjälkstygn men dessa små brukar funka ganska bra. Klänningen har jag sytt till båda mina flickors täcken tidigare, tyckte det kunde passa ganska bra på denna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *