Publicerad den Lämna en kommentar

Fästa overlockändar

Jag har upptäckt att mina overlockade sömmar gärna vill gå upp i tvätten. Jag tenderar att klippa av dem precis vid tygkanten för att det är enklast och snabbast, men det började bli ett problem så jag letade runt efter ett sätt att enkelt och snabbt fästa ändarna så de höll lika länge som resten av plagget.

Jag började med att lämna en lång ände när jag sydde. Vanligtvis skär jag av änden med kniven på overlocken när jag är klar men nu lät jag maskinen gå och lämna en ände på 5-7 cm.

IMG_5085

Tag en stoppnål med stort öga och trubbig spets och trä upp änden på den. Väv den tillbaka i overlocksömmen på avigsidan ett par centimeter.

IMG_5086

Dra igenom änden och se till att hörnan inte knölar ihop sig. Klipp av änden. När du syr in mönsterbiten i nästa söm kommer ändarna låsas automatiskt.

IMG_5088

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.