Publicerad den Lämna en kommentar

Kodachicon – statusrapport

2015-05-14 15.31.21*

Jag berättade aldrig om Kodachicon och vad som hände där. Det var så roligt. Massor med glada ungdomar i fina kostymer. Några köpta men många, många handgjorda. Vissa karaktärer kände jag inte igen – jag spelar inte mycket datorspel och läser inte mycket serier – varken japanska eller amerikanska.

2015-05-16 12.41.41-2**

Det blir dock mycket tv och film för mig så jag kände igen ett par Doctors, en TARDIS, Harley Quinn och så klart Jack Sparrow.

Det gick runt ett gäng som filmade hela tiden och här kan du se lite av allt som hände under fyra fullspäckade dagar i Lund.

2015-05-16 10.54.40-2***

Känner du någon som kan vara intresserad av att besöka Kodachicon nästa år så bara skicka dem länken till Kodachis Facebook-sida.

Det mest absurda som hände under hela helgen var inte de galna/söta/läskiga/roliga karaktärerna som deltagarna hade klätt ut sig till. Inte heller att jag plötsligt stod med min moster och Ina och sjöng Bumbibjörnarna-temat som karaoke inför hela konventet.

Nej det mest surrealistiska som hände var när Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg dök upp med ett tv-team och spelade in ett inslag till Sverige-quizzen (?) som skulle sändas i sommar.

Sjukt knäpp känsla.

* Korsetten är sydd av Carina Andersson som var en av de Workshop-ansvariga, och målad av Magnus från Slöjd-Detaljer i Malmö.

** Jag fick aldrig veta vad tjejen som var utklädd till Harley Quinn hette, men jag hjälpte henne med kragen.

*** Samma här, jag vet inte vad tjejen som hade sytt TARDIS-klänningen hette, men jag och Carina hjälpte henne fixa krinolinen innan Cosplay-tävlingen på lördagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *