Publicerad den Lämna en kommentar

I Want To Ride My Bicycle

 

Efter mycket velande så kom jag till insikt för en vecka sedan att jag nog behövde köpa en ny cykel. Jag köpte en urtjusig Beach Cruiser för ett par år sedan som redan från början var för liten men eftersom den var så tjusig så ville jag så gärna att den skulle funka.

Men så har Sofia växt ur sin 20″ cykel som hon ärvt av storasyster. Är man 154 cm så är en 20″ för liten. Så tänkte jag att Sofia kunde ärva Isabels blå 26″ och Isabel kunde få min och jag kunde köpa en ny cykel till mig.

När Isabel provcyklade min cykel kom hon fram till att den var för liten till henne. Först vägrade jag inse det och tyckte hon var tramsig – men sedan slog det mig att hon faktiskt bara är 3 cm kortare än jag (182 cm). Så känns cykeln för liten till mig så kommer den vara för liten för henne.

Så istället fick Sofia prova min Beach Cruiser. Efter att vi sänkt sadeln och styret samt monterat av pakethållaren fram så tog hon en provtur och när hon kom tillbaka så stod det klart att hon hade fått en ny cykel.

monark-karin-ice-cream

Så det blev till att leta en ny till mig. Även om jag inte cyklar så mycket så är cykel något som är bra att ha – och har man ingen cykel så kan man ju inte cykla heller.

Så hampade det sig så att min lokala cykelaffär hade nedsatt pris på en Monark Karin Ice Cream – inte ngn budgetcykel precis men … och nu står den här hemma och glänser och den rullar så lätt till jobbet. Med lite viljestyrka kanske jag kan komma in i att cykla istället för att ta bilen. Det är bara lite drygt 5 km att cykla enkel väg och det är cykelstig nästan hela vägen så – inga ursäkter!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *