Publicerad den Lämna en kommentar

Sommar i september

Nu har det gått tre veckor sedan jag hämtade min cykel och aldrig har jag väl cyklat så mycket sedan slutet av 1900-talet. Den rullar som en dröm och jag älskar den!

Vi sov en hotellnatt i stan förra helgen för att fira vår 20-åriga förlovningsdag och istället för att ta bussen dit så cyklade vi. 7 km i perfekt sommarsol. Underbart.

Jag har ca 6 km till jobbet och det tar mig för tillfället 20-25 minuter beroende på humör och väder, men med vädret vi haft de senaste veckorna så kan man verkligen inte klaga – perfekt cykelväder. Det ska bli spännande att se hur cyklemotivationen håller i sig när det börjar höstblåsa och regna skånskt horisontalregn.

img_3686

Men för tillfället är det helt underbart att rulla iväg på morgonen längs lummiga cykelvägar och villagator, över små och stora vägar sedan genom ett industriområde och under motorvägen, en allé och till sist ett förrädiskt segt uppförslut (det finns knappt backar i denna änden av Malmö) på slutet.

På vägen hem går det alltid lättare – jag antar att det är psykologiskt men det känns som om det är mer utför på hemvägen. Det går i alla fall snabbare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *