Publicerad den Lämna en kommentar

Upp och ner

Det blir lite sporadiska uppdateringar här verkar det som och det är nog något jag får lära mig hantera.

Jobbet som betalar räkningarna har tagit mycket tid under årets första månader och minst två veckor till blir det innan det lättar .. eller innan nästa projekt drar igång.

Jag syr fortfarande men det blir mindre produktion. Dels för att jag inte orkar, dels för att flickornas aktiviteter tar tid och dels för att deras smak har förändrats och handgjorda kläder från mamma inte längre ligger högst upp på önskelistan.

Men till påsk fick jag lov att sy något till dem. Det blev en Oliver + S Garden Party klänning till Sofia i tyg från mina samlingar.IMG_0658

 

Isabel som har vuxit en hel del i vinter och blivit lång är svårare att sy till. Mest för att de mönster jag har är i barnstorlek – och let’s face it – hon är inte i barnstorlek längre fast hon bara är 10 år.

Först kom vi överens om en trikåklänning i gult med vita prickar i en modell jag gjort till henne innan, men när vi stod i tygaffären så bad hon min försiktigt att sy en likadan klänning som Sofia skulle få …

Den största storleken på det mönstret är 12 år och Isabel skulle nog behöva två-tre storlekar större. Men hon bad så snällt, och det händer .. ALDRIG .. så jag kunde inte säga nej.

IMG_0663

 

Så när jag sytt klart Sofias klänning satte jag igång och förstorade mönstret efter Isabels mått och det visade sig att det var enklare än jag hade befarat. Framstycket är rynkat så det var lätt att bara lägga till lite extra mitt fram. Det svåraste var nog att få till ärmhålet så det var tillräckligt högt och djupt utan att bli alldeles för stort.

Isabel hittade en tunn, mjuk denim i svart och ett brett guldband som hon ville ha.

Sofias klänning är rynkad över midjan och sedan är midjebandet fastsytt. På Isabels använde jag gummiband i undertråden och sydde två rader över framstycket. Sedan tog vi en andra bit av guldbandet och knöt det i midjan rakt över rynkningen.
Inget som sitter hårt åt i magen och känns obekvämt.

Jag lade upp en bild på Instagram på min finklädda stora tjej på Påskafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *