Publicerad den 1 kommentar

Skräp bakom styret

Jag har varken sytt eller bloggat mycket under hela senvintern. Jobbet har som sagt tagit mycket energi och Sofias garderob är sprängfylld av ärvda sydda saker och Isabel är inte intresserad längre så det finns inte precis några givna mottagare för det jag gör.

Men nu i helgen som gick kände jag mig taggad och  hade planer på att sy en pyjamas till Sofia i ett kul trikåtyg jag hittat på nätet. När jag lade upp bilder på Instagram på mitt projekt var det två vänner som uttryckte sin beundran över tyget och eftersom de båda två har små barn och jag hade tyg över så klippte jag ut två tröjor till

IMG_0709

Allt gick bra tills jag hade fållarna kvar. Det var då allt gick snett. Se bilden nedan – tråden är inte spänd och loopar sig och ser allmänt trasslig ut. Sömmen längst till höger är acceptabel och jag sydde två fållar på det viset. Men sedan gick det bara inte,

IMG_0713

Jag trädde om maskinen från början och försökte igen. Samma sak. Jag fipplade med trådspänningen – ingen skillnad. Kanske nålarna behöver bytas – nähä, då hade jag bara grova nålar. Testa med vanliga symaskinsnålar – fel modell – funkade ännu sämre. Testar med grova nålar i alla fall, trär om maskinen igen och igen och igen men inget hjälper. Ger till slut upp och syr på muddar i ärmsluten istället för att fålla – för tydligen klarar jag av att trä för overlock i alla fall.

I måndags åkte jag in till min symaskinshandlare för att köpa fler nålar och fråga vad det kan ha varit för fel på maskinen. Den är mindre än ett år gammal så jag vill verkligen inte den skall vara trasig redan.

Efter lite resonerande och felsökning kommer vi fram till att felet visst var användarrelaterat. (Så klart). Det var jag som trätt maskinen fel. Tre eller fyra gånger.

Pinsamt. Men skönt att den inte var trasig. Men pinsamt.

Tröjorna var klara då så jag har inte trätt den rätt igen och testat men det blir det säkert tid till snart. Tjejerna skall snart få en lite kusin och när hen är född kanske man kan sy något litet till henom. Kanske t o m något med superhjältar på!

1 svar på “Skräp bakom styret

  1. […] symaskinsstrul så fick jag klart Sofias pyjamas i söndags kväll precis innan […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *