Publicerad den Lämna en kommentar

Äntligen klara

Efter en halv evighet är nu äntligen Sofias arbetsbyxor/skogsbyxor klara. Jag tror aldrig jag tagit så god tid på mig med något syprojekt (som inte är ett lapptäcke) någonsin.

IMG_2097

Jag använde Oliver + S mönster på ”cargo pants”, Field Trip heter det. Det har separata knäpaneler med insnitt som ger knäet form. Jag gjorde dem dubbla för extra slitstyrka. Det behövs när de används i skog och mark.
Det par vi fick lämna i Wales var sydda 2012 och hade dubbla knän. De var mycket flitigt använda och det syntes knappt, så tyget jag använt var starkt i sig men det kan aldrig skada med lite extra skydd.

Jag hittade ett par snickarbyxor/hantverkarbyxor för barn på en sajt någonstans och blev sugen på att göra riktiga fickor som på Blåkläder t ex. Det var det som tog längre tid än jag trodde. Inspirationsförlagan är också anledningen till att de har svarta knän.

Det tog som sagt tid men nu när de är klara var det helt klart värt tiden. De blev godkända och medtagna till skolan i morse.

De ser helt hemskt stora ut på bilden men de passar bra och hon var mycket nöjd så jag antar att tösen har blivit stor (hur mycket jag än vill förneka det).

Vi fick ett par (två) decimeter snöslask i helgen och i morse var det -7C när jag kom ner till frukost. Så ikväll skulle det behöva sys halskragar/fuskpolo/halstuber. Så mycket smidigare än halsdukar. Måste skissa på en bra modell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *