Publicerad den Lämna en kommentar

Köpenhamn

Igår trodde vi det skulle bli den sista fina dagen på min semester. (Jag börjar jobba imorgon). Så vi bestämde oss för en tur till Danmark.

För att bo så nära så åker vi dit väldigt sällan.

Vi tog bussen till Triangeln och tåget via Citytunneln till Köpenhamns Centralstation. Supersmidigt. Det första som hände när vi kommit av tåget och upp till gatan var att det började regna. Försiktigt först och sedan rejält medan vi skulade under ett tak mittemot Tivoli.

Som tur var kunde man se slutet på det och efter ett par minuter var det över. Undertiden hade barnen kommit på att Tivoli skulle man ju gå på. Aldrig hade de varit så sugna på att gå på Tivoli i hela sitt liv. Men det fick bli en annan gång.

Så en tur längs Ströget, lite dansk frukost på Peder Oxe (mmm smörrebröd) och sedan en Belgisk våffla på pinne i Nyhavn.

8758087760452012154-account_id=1

Efter promenad tillbaka på parallellgator till Ströget och ett stopp på Joe & The Juice på Magasin du Nord var vi tillbaka på Centralstationen och tog oss hem igen.

Idag tisdag har vädret varit omväxlande men mest varmt tycker jag – och vi har varit inomhus och målat om i vårt sovrum. Vi har beställt nya sängar och ny sänggavel och då ville vi måla om väggarna. Efter nio år behövdes en liten uppfräschning.

Det blir samma vitgrå färg som i vardagsrummet nere, som vi målade i fjol sommar. Vi hade mörklila fondvägg innan och grå väggar. Nu valde vi den ljusgrå för att den passade bra ihop med den grå som redan fanns. Eftersom vi valde att inte måla väggen med fönster och balkongdörr utan bara de andra väggarna.

Det ser bra ut så här långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.