Publicerad den Lämna en kommentar

Påsklovstisdag

Efter mycket funderande har jag bestämt mig för att sy detta fantastiska lapptäcke till vår säng.

Först gången jag såg det var i fjol när mönstret släpptes och jag tyckte väl det var fint men alla de bitarna! Tanken på att faktiskt sy ett eget föll mig aldrig in. Men sedan har det legat och grott i bakhuvudet och nu i februari kom jag till skott och köpte mönstret för att se hur det var gjort.

Jag valde att provsy en av fjärilarna för att se om jag var tillräckligt noggrann och för att lära mig hur designern skrev mönster. Naturligtvis valde jag den största fjärilen, jag hade dålig insikt om hur stor den faktiskt var. (Spoilers! Den är jetestor!)

I efterhand var det kanske inte så dumt att provsy den dock – det var stora rejäla bitar att sy ihop, ingett smått småpill att matcha hörn och sömmar med.

Isabel lade beslag på den stora blå fjärilen och Sofis ville också gärna ha en – men inte den största. Hon valde B-modellen som är en av de mindre. Jag tror den kommer bli en kudde till henne till slut. Flamingon sydde jag till mig själv i min iver – färgerna är de samma som i Sofias fjäril – lite olika ljusförhållanden på de bilderna.

Jag är så sugen på att göra en flamingo till i rosa.

Nåja, efter mycket letande hittade jag till slut ett färdigt kit med samma tyger som använts av designern till fjärilstäcket och jag har skurit remsor och bitar i över en vecka innan jag ens kunde börja sy ihop någonting. Men i helgen som gick blev två fjärilar klara.

En blå och en teal fjäril i modell D – näst störst. Jag har börjat på en i gult men den fick sättas på vänt när Isabel så bevekande bad mig sy en blus till henne. Den är nästan klar så snart kan jag fortsätta men mina fjerilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *