Publicerad den Lämna en kommentar

Shearwater

Isabel har plötsligt upptäckt min mönster-stash och botaniserat runt och hittat ett par saker hon ville göra. Jag har inte sytt mycket kläder till mig själv men jag har köpt på mig lite mönster med tanken ”en dag kanske”. Det mesta som fanns var lite väskor, påsar, och barnkläder så klart.

I gömmorna fanns en Shearwater Kaftan som jag aldrig kommit mig för att rita om (den var så klart för liten) men den passade Isabel utan ändringar. Vi köpte tyg och hon hade nog egentligen tänkt sy den själv men valde ett mycket levande viscose-tyg – inte det bästa att börja med när man aldrig sytt innan (mer än på slöjden). Till och med jag som har lite mer erfarenhet fick bita mig i tungan ett par gånger för att inte utbrista i obsceniteter.

Så mitt uppe i sömnaden av en av mina fjärilar kom hon på att hon ville ha den sydd NU. Och jag kände att jag hade kanske lovat ”sen” lite för länge nu så jag fick avsluta det jag höll på med och stöka undan så vi kunde klippa hennes blus.

Jag har fållen kvar att vika och sy men sedan är den klar. Jag var förvånad över hennes tygval för hon brukar mest gilla enfärgat – detta är ju nästan så mönstrat det kan bli. Men jag tycker det passar bra till blusmodellen och kommer nog bli bra i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *