Publicerad den Lämna en kommentar

Fjärilsproduktion

I veckan och helgen som gick fick jag tid att sitta ner med mina fjärilar och börja på täcket jag planerar.

Mönstret innehåller sex olika fjärilsmodeller, A, B, C, D, E, och F. Jag började med D-fjärilarna i måndags innan påsk. De är näst störst, efter den stora i mitten och man ska göra fyra stycken. De ser avancerade ut men är man noggrann och inte stressar så går det ganska fort. De svåra partierna var antennerna på fjärilen – de är 0.25 tum breda när de är klara – och sedan att få kroppen att möta antennerna rätt på varje sida.

Efter de fyra D-fjärilarna var klara i lördags velade jag fram och tillbaka om vilken modell jag skulle fortsätta med. Till slut blev det F-modellen. Den skulle man bara göra två av så de gick ganska snabbt att bli klar med.

Den oranga färggruppen är den som jag gillat minst när de sitter på väggen men när de väl sytts ihop så funkar de bättre.

Jag har en stor vägg i mitt syrum, klädd med en fleecefilt som jag sätter upp bitarna på i mönsterordning. Bitarna är märkta med bokstäver för att hålla ordning på dem och fleecefilten fäster i tyget utan nålar och håller kvar dem tills jag kan sy ihop dem rätt.

Jag har börjat på C-fjärilarna och sytt två men den modellen är betydligt mer krävande – många fler sömmar som skall mötas gör att den tar längre tid att sy.

Men än så länge är det fortfarande roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *