Publicerad den Lämna en kommentar

Mer hopkok

I helgen som gick gjorde jag mer hudvårdsprodukter. I lördags var Rickard med tjejerna på badhuset och jag stannade hemma och blandade ihop att fuktgel med doft av neroli (även känd som apelsinblomma).

Doften var underbar i butiken när jag valde den men den var ganska stark när jag var klar och skulle använda gelen. Jag har smort in mig med den ett par gånger och jag är inte helt övertygad. Kanske jag får ta och börja från början med en annan doft – eller ingen alls. Det går bra att göra gelen med bara vatten.

Ansiktsskrubben med arganolja och granatäpple var desto bättre. Den gula leran och granatäpplepulvret skrubbade lagom hårt i ansiktet och oljan gav en skön, inte för fet känsla efteråt.

Till slut blandade jag ihop ett oljeserum med havtornsolja och chiaextrakt, men det har jag inte provat själv. Havtornsoljan ska vara bra för hud med rosacea så jag valde den kombinationen för att ge till min mor.

För att inte använda skönhetsprodukter och smink så tycker jag detta är orimligt kul. Jag har gjort ett par salvor med bivax och sheasmör men jag är lite sugen på att testa att göra en riktig kräm. Det är lite mer komplicerat för man måste emulgera oljor och vatten, men det hade varit kul att testa.

Alla recept har jag hämtat här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *